24 juli 2024

bergdelier.nl

bergdelier dieren centrum

electrolyten drank paard

Electrolyten drank paard erg belangrijk!

Het is zomer en dat betekent erg veel warm weer. Dat is voor mensen soms niet altijd fijn, maar voor dieren kan dat ook erg onprettig zijn. Voor paarden bijvoorbeeld is het totaal niet fijn, want er is dan een kans dat zij een tekort krijgen aan bepaalde voedingsstoffen. Daarvoor heb je dus electrolyten drank paard. Dit is een van de vele paardensupplementen die jij kunt bestellen en dat is misschien ook wel iets dat jij moet bekijken voordat de zomer aanbreekt. Hierdoor kun jij je namelijk goed voorbereiden voor het warme weer zodat jouw paard ook een fijne zomer gaat krijgen.

electrolyten drank paard

Sport

Het is niet alleen zo dat je in de zomer een paard supplementen moet geven. Er zijn veel meer redenen waarom jij jouw paard wat extra’s mag geven. Dat is bijvoorbeeld bij sport paarden. Doordat zij veel meer bewegen krijg je ook dat het paard meer voer moet krijgen om aan de behoeftes te voldoen. Een electrolyten drank paard kan daarom een van de paardensupplementen zijn die je moet geven aan een paard dat veel aan sport doet. Twijfel er dan ook zeker niet over om het te geven, want je wilt niet dat jouw paard ziek wordt.

Arbeid

Paarden worden over het algemeen niet meer gebruikt voor arbeid, maar er zijn nog wel een aantal momenten dat het wordt gebruikt. In veel gevallen is arbeid voor het paard niet intensief. Dit is dan ook vooral in de winter wanneer paarden binnen zitten. Als de paarden buiten staan dan is de kans groot dat er wel meer arbeid wordt verricht door de paarden. Ze moeten dan ook meer gaan eten. Electrolyten drank paard en andere paardensupplementen mogen dan ook zeker niet ontbreken.

Mest

Het kan natuurlijk voorkomen dat je paard ziek wordt en dat is normaal. Dit kan wel een hoop problemen geven. Daarom is het goed dat je het zo snel mogelijk gaat behandelen. Kijk daarom goed vooral naar de mest van een paard om te kijken hoe het er voor staat. Als de mest namelijk erg vochtig is dan wil je het paard electrolyten drank paard geven. De kans is namelijk groot dat het paard een hoop voedingsstoffen zal missen. Het geven van paardensupplementen is dan ook zeker niet verkeerd en zeker waard als jij nog goed wilt genieten van je paard.

Stoffen

De kans is groot dat jij je nu afvraagt wat er in dat elektrolyten drank zit en dat is ook niet zo gek. Om te beginnen zit er kalium in. Dit is iets wat veel dieren nodig hebben. Daarnaast zit er ook calcium in. Dat is natuurlijk voor de botten en je zult misschien denken dat een paard dat niet zoveel nodig heeft, maar dat is zeker niet het geval. Verder zitten er ook wat suikers in. Dit zijn druivensuikers dus je krijgt genoeg natuurlijke suikers. Dit is dan ook veel beter voor je dan andere soorten suikers. Elektrolyten drank paard is dan ook een van de beste paardensupplementen die je kunt hebben.