19 mei 2024

bergdelier.nl

bergdelier dieren centrum

Je hond verzekeren in 3 stappen

Waar wij mensen verplicht zijn om onszelf vanaf 18 jaar te verzekering met minimaal een basis zorgverzekering, geldt dit voor onze hond natuurlijk niet. Je hond verzekeren is namelijk een volledige eigen keuze. Toch kan het wel verstandig zijn om te doen. Vooral wanneer je ook voornemens bent er vaak met je hond op uit te trekken, kan het natuurlijk altijd een keer voorkomen dat je hond iets verkeerds eet of tegen een tekenbeet aanloopt. Om dan te voorkomen dat je zelf voor de enorme kosten moet opdraaien, is het aan te raden om je hond te verzekeren. Zo betaal je vaak afhankelijk van het ras en ook het gewicht enkele tientjes per maand. Dus heb jij je hond nog niet verzekerd, dan hebben een aantal handige tips.

Vergelijk verschillende verzekeraars

Net als bij mensen zitten er ook verschillen tussen de verzekeraars van honden. Belangrijk is dus dat je via bij voorkeur een vergelijkingssite kijkt welke verzekering het beste aansluit op de wensen van jou en je hond. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je de voordeligste verzekering afsluit en uiteindelijk blijkt dat je nog zelf mag opdraaien voor het overgrote deel van de kosten. Kijk dus niet alleen naar de prijs, maar ook naar de aanvullende voorwaarden wanneer jij een hond verzekeren wilt. Je zult merken dat hier namelijk ontzettende verschillen in kunnen zitten.

Aanvullende verzekering

Naast een normale verzekering kun je je hond wanneer je dat zou willen ook aanvullend verzekeren. Zo kun je bijvoorbeeld bepaalde kosten extra dekken, dat wanneer ze hieraan behandeld moeten worden, je minder betaald. Wel is het aan te raden om deze aanvullende verzekeringen al vanaf het begin af te sluiten. Naarmate je langer wacht en je hond dus ouder wordt, loop je het risico dat deze verzekeringen een stuk duurder worden. De kans dat een hond op leeftijd iets overkomt is namelijk groter, dan wanneer het nog een puppy is. Uiteraard kan het ook bij een puppy misgaan, maar daar ga je natuurlijk niet van uit. 

Eigen risico

Het eigen risico is vaak tussen de 150 en 250 euro per behandeling. Het kan dus verstandig zijn om voor een paar euro per maand het eigen risico te verlagen indien je verzekeraar deze mogelijkheid biedt. Stel je betaald daarvoor maar een paar euro meer, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken op het moment dat je hond iets overkomt. Andersom is uiteraard ook mogelijk. Wil je een wat lagere maandpremie, dan kun je net als bij de zorgverzekering, ook hier het eigen risico verhogen. Houd er echter wel rekening mee dat de kans bestaat dat je dan ineens voor een financiële verrassing komt te staan. Het advies is dus altijd om het eigen risico aan de kant te zetten, voor het geval er daadwerkelijk iets met je hond gebeurt.