15 juni 2024

bergdelier.nl

bergdelier dieren centrum

Vol goede zorg een hond cremeren

4d9718cb40-Huisdieren Crematorium Drechtsteden 300Het is alweer bijna drie jaar geleden dat ik mijn lieve kleine vriend moest laten inslapen. Bijna 17 jaar was hij geworden. Een zeer respectabele leeftijd natuurlijk, maar daarom deed het afscheid niet minder zeer. Dan sta je bij de dierenarts wel ineens voor een keuze: begraven of cremeren? Ik koos voor een crematie bij het dierencrematorium. Ik ben nog steeds heel gelukkig dat ik dat zo heb gedaan.
8c934c10e1-lucas tekening

Alles volgens mijn wensen

Je hond cremeren is niet niks. Je krijgt allerlei vragen die je dan toch even moet beantwoorden. Gelukkig heb ik een heel lieve dierenarts die mij hier goed op heeft voorbereid. Maar als je dan aankomt bij het dierencrematorium is het toch even slikken. Ik voelde me wel heel welkom, veel begrip voor je verdriet en er werd de tijd genomen om al je wensen door te spreken. Zo kun je kiezen om je hond alleen te laten cremeren of met soortgenootjes. In het laatste geval wordt de as dan uitgestrooid over zee.
8ef0ca58f4-grumpie

Mooi afscheid

Zo kun je op een waardige wijze afscheid nemen van je lieve maatje. Ik kreeg alle tijd en omdat ik graag de as van mijn kleine vriend mee wilde nemen, werd hij alleen gecremeerd. Je kunt op het crematorium direct een mooie urn uitzoeken waar dan de as in wordt gedaan. Dat vond ik erg fijn. Maar vooral dat de medewerkers mij zo ontzettend gesteund hebben, omdat ze zelf begrijpen wat het is om een dier te moeten missen.