19 mei 2024

bergdelier.nl

bergdelier dieren centrum

Wat te doen tegen mieren?

Mieren zijn enorm nuttige dieren. Ze eten schadelijke insecten en het maakt ze niet uit of deze levend of dood zijn. Het is maar net wat ze tegenkomen. De mieren zorgen ervoor dat de natuur schoon blijft. Hoe belangrijk de kleine dieren ook voor de natuur zijn, ze zijn enorm vervelend als je ze in huis hebt. De mieren kunnen je terrastegels flink laten kantelen en binnenshuis kunnen ze ook voor een hoop overlast zorgen. Wil je weten wat je tegen mieren kunt doen en hoe je ze buiten je huis kunt houden? Lees dan snel de tips in dit artikel!

Tip 1: Eten opruimen

De eerste tip tegen mieren is om al het eten goed op te ruimen. Mieren houden van eten en ze zullen er alles aan doen om het eten te bemachtigen. De mieren zijn vooral erg gek op zoetigheid. Heb je bijvoorbeeld een deel van een ijsje laten vallen? Grote kans dat de mieren er binnen no-time bovenop zitten. Het is dus altijd een goed idee om het eten snel op te ruimen. Het is daarnaast ook een goed idee om de prullenbak ook goed dicht te houden. 

Tip 2: Onderbreek het spoor

De tweede tip is om het spoor te onderbreken. Dat klinkt heel gek, maar het is erg effectief. Mieren bewegen zich, net als mensen over verschillende wegen. Deze wegen zijn speciaal voor de mieren. Het mierennest zal zich waarschijnlijk niet in het huis bevinden, maar buiten het huis. Als je het spoor naar je huis kunt verbreken, weten de mieren niet meer hoe ze naar jouw huis moeten komen en zullen ze buitenshuis blijven.

Tip 3: Ongediertebestrijding

De derde en laatste tip is om MdB Ongediertebestrijding in te schakelen. Niet iedere soort mier kun je namelijk zelf wegkrijgen. Een tropische miersoort kun je namelijk alleen wegkrijgen met behulp van ongediertebestrijding Hilversum. Blijven de mieren, ondanks je maatregelen, alsnog je huis terroriseren? Dan is het een goed idee om hulp in te schakelen.