14 juni 2024

bergdelier.nl

bergdelier dieren centrum

hondenmanden

Een hond in huis? Geef ‘m een geschikte mand

Honden en katten behoren al vele jaren tot de meest geliefde huisdieren in Nederland en in veel andere landen. Maar waar katten vaak een redelijk zelfstandig leven leiden, daar hebben honden meestal meer aandacht en geborgenheid nodig. Dit zie je ook terug in de vele soorten hondenmanden waar je tegenwoordig uit kunt kiezen, bijvoorbeeld bij een daarvoor gespecialiseerde winkel als Snoozle. Hondenmanden zijn misschien zelfs zo vanzelfsprekend dat je bijna zou vergeten waarom deze eigenlijk zo belangrijk zijn. Welnu, hieronder lees je waarom een fijne hondenmand ook alweer zo essentieel is voor elke hond.

Het belang van een hondenmand nader verklaard

Om de volgende redenen is het altijd aan te raden een hondenmand aan te schaffen voor jouw hond:

• Een hondenmand is een plekje waar deze zich even ongestoord kan terugtrekken. Dit kan hij nodig hebben als hij even de rust wil opzoeken in een verder wat lawaaierige omgeving, maar natuurlijk kan hij ook gewoon willen uitrusten na een vermoeiende dag.

• De mand is mede dankzij het hierboven genoemde punt echt een veilige haven voor je hond. Belangrijk is dan wel dat je je hond zo veel mogelijk met rust laat als deze zijn mand opzoekt.

hondenmanden

• Mits je een hondenmand met kussens en dekens van goede kwaliteit koopt kan een hond daadwerkelijk fijn uitrusten in zijn mand. Hiermee bedoelen we dat zijn gewrichten en spieren na zware inspanningen goed kunnen herstellen.• Wanneer je hond na een buitenwandeling steeds gelijk zijn mand opzoekt, zullen de meeste viezigheid en hondenharen zich vooral in de mand verzamelen. Het goede daaraan is dat je in de rest van je huis weinig extra hoeft schoon te maken. Wel is het dan uiteraard zaak vaak genoeg de dekens en kussens in de mand te reinigen.