14 juni 2024

bergdelier.nl

bergdelier dieren centrum

KVV hond

Gezond en fit: alles over KVV voor je hond

Heb jij een hond? Dan ben je ongetwijfeld helemaal dol op hem of haar. Logisch, want honden zijn geweldig! Zoek je KVV voor hond? Dan moet je natuurlijk eerst begrijpen wat het is en waarom je hond het nodig heeft. Meer over KVV lees je hier.

KVV is een afkorting

Allereerst is het goed om te realiseren dat KVV een afkorting is. KVV staat voor kant-en-klaar vers vlees. Dat is goed voor je hond en daarom geven veel mensen dit aan hun beestje. KVV is dus eigenlijk rauw vlees. Rauwvoer is voeding die bestaat uit rauwe vleesproducten, soms aangevuld met bijvoorbeeld groenten, granen of olie. Men gebruikt de term rauwvoer meestal voor gemalen voedingen, die vaak zo zijn samengesteld dat alle nodige ingrediënten in het voer zitten. Als er geen vitamines en mineralen in het voer zitten, moet je er zelf voor zorgen dat je door middel van afwisseling en eventueel aanvullingen compleet voert.

KVV hond

Een volledig dieet

Het is namelijk heel belangrijk dat een hond alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft. En het geval van een hond – met name grote honden – is dit onder andere vlees maar ook granen en vitaminen. Vezels zijn tevens belangrijk, met name voor honden in de groei. Net als wij moet je huisdier een gevarieerde levensstijl hebben met alle nodige voedingsstoffen. KVV is daarop een perfecte aanvulling. Je kunt het tegenwoordig gemakkelijk online kopen en daarmee bespaar je ook nog geld want in het dierenwinkel is het vaak een stuk duurder.