15 april 2024

bergdelier.nl

bergdelier dieren centrum

Terrarium bodembedekking

Terrarium bodembedekking

Terrarium bodembedekking kiezen

Terrarium bodembedekking is essentieel om voor je hamster of gerbil een veilige leefomgeving te creëren. Mensen die een hamster of gerbil willen kopen, vragen zich vaak af welke bodembedekking ze het beste kunnen gebruiken. Er is nu eenmaal zoveel keuze, dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we in dit blog enkele punten voor je op een rij gezet zodat je voor je knaagdier straks de beste keuze kunt maken.

Goede bodembedekking voor gerbils

Als klant krijg je vaak veel verschillende adviezen en tips te horen. Hierdoor weet je vaak niet meer wat je waar moet zoeken. Gelukkig zijn gerbils over het algemeen niet zo kritisch op welke bodembedekking ze krijgen. Het beste gebruik je gewoon een mengeling van zaagsel, hooi, kartonsnippers en keukenpapier. Hier kunnen de dieren goed doorheen graven en de materialen zorgen ervoor dat de gangen stevig blijven. De kartonsnippers gebruiken gerbils ook om op te knagen, en het keukenpapier gebruiken ze om lekker zachte nestjes van de maken.

Hoeveelheid bodembedekking

Een andere veelgestelde vraag is hoeveel bodembedekking een hamster of een gerbil nodig heeft. Voor hamsters is het graven van tunnels een heuse dagbesteding. Het is nu eenmaal wat hamsters doen. Daarom adviseren we altijd een bodembedekking van minstens 15 cm diep. Dan weet je zeker dat je hamster of gerbil meer dan genoeg ruimte heeft om lekker in te leven.

Veiligheid

Hamsters en gerbils zijn voornamelijk nachtdieren. Hierdoor zullen ze overdag veel slapen en een donkere schuilplaats willen. Je zult in het terrarium dan ook voor voldoende schuilplaatsen willen zorgen. Dit doe je al door voor een flinke bodembedekking te zorgen, maar ook extra’s zoals lege kartonnen theedoosjes en lege kartonnetjes van wc-, en keukenrollen bieden jouw knaagdiertjes veel plezier en veiligheid.

Meer informatie

Wil je meer weten over terrarium bodembedekking? Stel je vragen gerust via het contactformulier. We helpen je met alle plezier.