15 april 2024

bergdelier.nl

bergdelier dieren centrum

puppy kopen

Het kopen van een puppy

Tegenwoordig kun je alles op internet kopen, tot aan het kopen van puppy’s aan toe. Helaas wordt het internet ook gebruikt om veel geld te verdienen, over de rug van de lieve kleine hondjes die daar erg onder te lijden hebben. Vaak wordt er gespeeld op de emoties en gevoelens van de koper, heb je een puppy eenmaal in je armen ben je verkocht en kun je niets anders dan de puppy kopen. Gebruik je gezonde verstand en ga voordat je naar een fokker gaat eerst goed onderzoek doen, internet is een uitstekend middel om op onderzoek uit te gaan. Vaak door de naam en het adres in te tikken weet je direct al genoeg.

puppy kopen

Koop nooit op advertentiesites

Een puppy kopen hoef je niet perse te doen via internet of een fokker, je kunt ook een hond kopen bij een dierenasiel of een organisatie die honden redt uit het buitenland. Op deze manier geef je deze honden nog een aantal mooie jaren, in plaats van een broodfokker te ondersteunen en een zieke pup te kopen. Wil je perse een rashond hebben, ga dan op zoek naar een officiële fokker waarbij je zeker weet dat je een gezonde hond koopt. Bij de meeste fokkers gaat er ook een heel traject aan vooraf, en mag je zien waar de pup is geboren en opgegroeid de eerste maanden.

Ga eens naar het asiel

Voor een puppy kopen kun je ook in het asiel langsgaan, misschien vind je daar wel een leuke hond die naar je zin is en een lief baasje zoekt. Vaak zijn er meer dan genoeg honden, die al een hele tijd wachten op een nieuw betrouwbaar huis om te wonen. Doe er alles aan om een broodfokker niet te ondersteunen, als deze er geen heil meer in ziet zal deze vanzelf stoppen. Op de website koophiernooiteenpuppy.com kun je informatie vinden over broodfokkers en betrouwbare partijen voor een hond.